088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

“Op mijn 38e kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik vervroegd in de overgang ben. De FSH waarden in mijn bloed waren erg hoog, dit hield in dat ik bezig was met de vervroegde overgang.

Ik had al wel een aantal jaar vage klachten maar als je nog zo jong bent, denk je eigenlijk nog niet aan de overgang. Vanwege mijn leeftijd stuurde de huisarts mij door naar de gyneacoloog. Wat mij erg tegen is gevallen in het hele traject, is dat ik zo weinig informatie kreeg over de vervroegde overgang.

Een apothekersassistente vertelde mij over Care for Women. Zij gaf mij ook het telefoonnummer van Care for Women specialiste Mariëlle de Kok. Toen ik haar belde om een afspraak te maken, had ik er meteen een goed gevoel bij en ging ik ook vol goede moed naar haar toe.

Tijdens het eerste consult hadden we meteen een klik. Ze gaf me veel informatie over de overgang en ik kreeg antwoord op al mijn vragen. Ze heeft met me gekeken naar de risico’s van de vervroegde overgang en ook naar mijn voeding en leefstijl. Ook heeft ze me veel adviezen en boekentips gegeven. Het gebruik van hormonen en alternatieve middelen werd uitgebreid besproken, daardoor kon ik voor mezelf een goede keus maken.

Ik raad iedere vrouw met overgangsklachten aan een afspraak te maken met een Care for Women specialiste!”

Judith (39)