088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

Gezondheidsrisico’s

[wpseo_breadcrumb]

Gezondheidsrisico’s, het kan soms jaren duren voordat ze zich openbaren. Sommige kan je beïnvloeden, sommige niet. Wees er op tijd bij! Hieronder vind je een aantal gezondheidsrisico’s die door Care for Human door middel van een healthcheck in kaart gebracht kunnen worden.

Hart- en vaatziekten

Jaarlijks worden er zo’n 25.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen in verband met een hartinfarct. Dit zijn alleen nog maar de mensen waarbij de hulp op tijd kwam. Na kanker, zijn hart- en vaatziekten de meest voorkomende doodsoorzaken.

Een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte en roken zijn de belangrijkste risicofactoren van hart- en vaatziekten. De healthconsulent gaat tijdens een healthcheck meten of je een verhoogd risico loopt op hart- en vaatziekten. Daarna geeft zij je advies hoe je je leefstijl kan aanpassen, zodat het risico op hart- en vaatziekten wordt verkleind.

Burn-out en stress

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Gezonde stress houdt ons actief en geeft ons de benodigde adrenaline. Bij de één is echter eerder de grens van overspannenheid bereikt dan bij de ander. Stress kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, onvrede op het werk, frustraties, spanning in het gezin, een sterftegeval in de naaste omgeving of financiële druk.

Maar wat als de stress zich opstapelt en omslaat naar overspannenheid of een burn-out? Het is dus van belang dat een burn-out of de kans op een burn-out vroegtijdig wordt opgemerkt. Wanneer is het (gezonde) stress en wanneer is er sprake van een burn-out? De healthconsulent neemt met jou een aantal vragen door om zo advies te kunnen geven m.b.t. jouw situatie.

Overgewicht

We lezen en horen in de media steeds meer over ons gewicht. Wat is een gezond gewicht en wanneer spreken we van overgewicht? Welke risico’s brengt dit met zich mee en wat kan ik aan mijn leefstijl veranderen om mijn overgewicht te beperken? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens een healthcheck.

De healthconsulent maakt tijdens de healthcheck gebruik van een Omron weegschaal. Deze lichaamcompositiemeter geeft een breed inzicht in lichaamsvet, visceraal vet, skeletspierniveau en je BMI.

Diabetes

Diabetes is bij de meeste mensen beter bekend als suikerziekte. Bij diabetes is de hoeveelheid glucose (bloedsuiker) in het bloed verhoogd. Diabetes zorgt voor klachten als dorst, veel plassen, vermoeidheid en wazig zien. Indien uit de resultaten van de healthcheck blijkt, dat je bloedglucosespiegel te hoog is, neemt de healthconsulent de risico’s en de eventuele maatregelen met je door.

Osteoporose

Bij osteoporose, een andere naam voor botontkalking, worden de botten zwakker (poreus) waardoor je zomaar iets kunt breken. De meest voorkomende breuken als gevolg van osteoporose zijn de pols-, heup- en wervelbreuken. Bij een tijdige behandeling kan osteoporose worden voorkomen. Maar vaak wordt osteoporose pas ontdekt wanneer het leed al is geschied. Behandeling kan het risico voor een (volgende) breuk met 50% verminderen!

Afspraak maken?

Bel 088-442 0400

N

Specialistische zorg

De healthconsulent is speciaal opgeleid in het verrichten van healthchecks.

N

Direct de uitslag

Je krijgt direct de uitslag met een persoonlijk advies mee.

N

In de buurt

Met zo'n 150 locaties in Nederland is er vast een praktijk in de buurt.

N

Doorverwijzing niet nodig

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Je kunt bij ons zo terecht.

N

Vergoeding

Een healthcheck wordt soms vergoed door de zorgverzekeraar.