088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

”Sinds mijn 18e slikte ik de pil en rond mijn dertigste was ik gestopt met de pil. Ik schrok van de stemmingswisselingen die mij overvielen en die ik niet in de hand had. Dus snel weer begonnen met de pil.

Omdat mijn moeder en zus beiden rond hun 55ste in de overgang kwamen, adviseerde mijn huisarts mij rond die leeftijd te stoppen met de pil. Alhoewel ik best op zag tegen eventuele stemmingswisselingen, besloot ik toch te stoppen. Ik was eigenlijk best nieuwsgierig hoe mijn lichaam zou reageren zonder die hormonen en of ik al in de overgang zou zijn.

De eerste week had ik een beetje last van opvliegers. Daarna merkte ik weinig, alleen ging mijn figuur snel veranderen en sliep ik onrustiger. De eerste 4 maanden bleef de menstruatie weg.

Via een collega hoorde ik van Care for Women. Zij herkende zichzelf soms niet meer, maar na 3 weken Menopause Forte te hebben geslikt, werd zij weer de oude! Toevallig had zich recent vlakbij mijn woning een specialiste van Care for Women gevestigd. Mijn mening is dat toeval niet bestaat en dat dit het moment was voor mij om een afspraak te maken om ook een persoonlijk advies te vragen.

Er ging een wereld voor me open. Wat ik bijvoorbeeld niet wist, is dat de overgang soms een paar jaar kan duren (net als de pubertijd). En dat het niet nodig is veel hinder hiervan te ondervinden. Het feit dat een daartoe opgeleide vrouw ruim (1 uur) de tijd voor me neemt en punten opnoemt die herkenbaar zijn voor mij (maar waarvan ik nooit had gedacht dat dit met de overgang te maken had zoals bijv. haaruitval, droge mond, broze nagels, gewrichtspijn, tintelingen), stelt mij gerust en maakt mij zekerder. Na vijf maanden ging ik toch weer menstrueren, waarmee de consulente mij feliciteerde; volgens haar was het een teken dat mijn lichaam in balans was gekomen. De overgang werd voor mij hierdoor meer positief dan negatief!

Na het eerste consult kreeg ik Menopause Forte en Mood. Ook al had ik weinig klachten, toch merkte ik snel duidelijk verschil. Ook de gesprekken met de specialiste hielpen daarbij. Evenals de healthchecks die de specialiste 2 x heeft afgenomen bij mij. Bloeddruk, cholesterol, glucose en gewicht worden opgenomen en waar nodig adviseert zij hoe de waardes kunnen verbeteren. Momenteel gebruik ik nog Forte en Mood. Ik zie het als voedingssupplementen die mij prima bevallen.

Tot nu toe ben ik erg tevreden over de manier waarop Care for Women werkt (dicht bij de mensen, geen witte-jassen-cultuur, heel persoonlijk). Het feit dat de consulenten / specialisten vrouwen zijn, draagt hier zeker toe bij!”

Hannie de Bruijn (56)