088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

”Toen ik 45 was, begon ik in de overgang te komen. Ik kreeg last van allerlei bekende klachten, maar ik kreeg ook steeds meer hoofdpijn. Op den duur had ik bijna elke dag een naar soort migraine. Na veel doktersbezoek en uitproberen van medicijnen, had ik na enkele jaren de juiste samenstelling. Ik slikte ongeveer 6 medicijnen per dag. Deze zorgden ervoor dat ik redelijk fit en energiek de dag door kon komen. Sporten was in die tijd erg vermoeiend en dan kreeg ik alsnog hoofdpijn. Maar ook hiervoor kon ik weer iets slikken. Kortom; een behoorlijke medicijnwinkel.

Vleesboom

Op mijn 50e werd er een vleesboom in mijn baarmoeder ontdekt. Deze werd eruit gehaald en onderzocht; het bleek niet goedaardig te zijn. Tijdens een tweede operatie werd er meer van deze vleesboom weggehaald. Het zou ook veiliger zijn om meteen mijn eierstokken te verwijderen. Ik was immers toch al aardig in de overgang. Hoe ver precies wist ik niet, want ik slikte de pil (ter voorkoming van mijn migraine). Na mijn tweede operatie was ik benieuwd hoe het met mijn hormoonhuishouding zou gaan; want hierdoor kreeg ik juist migraine! De huisarts kon me er niets over vertellen. Ik probeerde een andere pil, werd hier heel erg ziek van en was ten einde raad.

Pillen

Hoe zat het nou precies met mijn hormonen en wat voor medicijnen hoorden daarbij? Door een vriendin kwam ik op het idee Care for Women te consulteren. Zij hadden van mijn klachten nog niet eerder gehoord, maar het was duidelijk dat ik teveel slikte en dat dat anders zou moeten. Ikzelf was onderhand bang geworden zonder de pillen te moeten leven. Na enkele consulten en veel onderzoek door de Care for Women specialiste bleek dat ik waarschijnlijk alle pillen af kon schaffen! Zou ik dat durven?

 

Hormoonhuishouding

De Care for Women specialiste liet mij zien hoe de hormoonhuishouding in mijn lichaam nu was en hoe ik dat eigenlijk kunstmatig in stand hield met al die pillen. Dit zag er hoopvol uit. Ik was eerst nog bang, maar wat had ik te verliezen? Ik was ook nog 10 kilo aangekomen door alle pillen. Dus ik besloot een plan op te stellen, samen met de Care for Women specialiste, om in fases de medicijnen af te bouwen. En tegelijkertijd goed op mijn lijn te letten. Ik ging er helemaal voor, maar ik wilde het ook geleidelijk en voorzichtig doen. Ik begon in juni 2011 en had in mijn hoofd op 1 april 2012 weer op mijn streefgewicht van 65 kilo te zijn. Dit is precies gelukt en ik slikte toen en nu alleen nog supplementen van Care for Women. Inmiddels weeg ik 63,5 kilo en voel me fitter dan ooit. Ik voel me weer mezelf, dankzij Care for Women!”