088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

Vandaag was ik op het WE symposium van UnitedSucces. Meer dan 50 bijzondere ondernemende vrouwen vanuit de hele wereld kwamen hier bijeen om met elkaar hun kennis en ervaringen te delen. Een van hen heeft mij met haar verhaal geraakt, Wendy Addison. En niet alleen mij, maar de hele zaal. Het is het verhaal van een klokkenluidster. Een verhaal over moed en doorzettingsvermogen. Over vechten voor wat je belangrijk vindt. Over de hemel en de hel. Haar verhaal begint als ze als werkneemster binnen een groot Afrikaans bedrijf ontdekt dat er op grote schaal fraude en corruptie plaats vindt en besluit dit openbaar te maken. Het wordt een van de grootste fraudezaken die Zuid Afrika ooit gekend heeft. Ze had er een prachtige carrière, maar kwam hierdoor van de een op de andere dag op straat te staan. Geen werk en ook geen kans op werk. Wie wil er tenslotte een klokkenluidster in het bedrijf? Van een prachtige carrière, met een dikbetaalde boterham, naar armoede. Ze werd met de dood bedreigd, haar vrienden en familie lieten haar in de steek en ze besloot te vertrekken naar de UK. Niets had ze meer. Ze leefde als bedelaar, samen met haar 12 jarige zoon, op straat.

Strijden voor waar je in gelooft

Nu 13 jaar later staat ze hier in Nederland op het podium. Met haar eigen bedrijf: Speak out & Speak up. Vertelt haar ervaring en leert mensen binnen bedrijven op te komen voor hun mening. Van de hemel, naar de hel, maar ook weer terug. Het is voor mij een voorbeeld van hoe iemand durft te vechten voor waar zij in gelooft, ondanks wat anderen hiervan vinden. Al jaren strijd ik voor een betere gezondheidszorg voor vrouwen. Meer vrouwspecifiek en meer vanuit samenwerking, vooral tussen regulier en alternatief. Of dit nu gaat om de overgang, menstruatieproblemen of hart- en vaatziekten. Wij hebben als vrouw gewoon meer gezondheidsproblemen en stellen ons dan echt niet aan. Als je opvliegers hebt, slaap je niet lekker. Als ik jaren lang heel erg last heb van stemmingswisseling vlak voor mijn menstruatie vertel me dan niet dat het er bij hoort, maar neem mij serieus. Vandaag bedacht ik mij: als ik ook maar een beetje van het doorzettingsvermogen heb van Wendy, kan ik wellicht met mijn strijd een kleine bijdrage leveren in het verbeteren van de gezondheidszorg voor vrouwen. Het maakt mij nederig, maar ook strijdbaar. Ik geloof in de kracht van vrouwen en hoop met het verhaal van vandaag ook jou te inspireren het verhaal van Wendy te lezen en hier kracht uit te halen voor jouw strijd. Meer weten over Wendy Addison? Klik hier.