088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

Eindelijk is het er. Een goed handboek waarin medici en professionals zichzelf kunnen verdiepen in het feit dat mannen en vrouwen toch echt verschillend zijn. Het handboek opent deze discussie gelijk met het volgende:

  • “Cardiovasculaire ziekten treden bij vrouwen zeven tot tien jaar later op dan bij mannen”
  • “Vrouwen zijn twee keer zo vaak depressief als mannen”
  • “Vrouwen met diabetes type II hebben 50% meer kans op fatale coronaire ziekten dan mannen met dezelfde ziekte”

Hedendaagse geneeskunde vanuit genderperspectief

Met deze voorbeelden tonen de auteurs, Prof. dr. B.C.J.M. Fauser, Prof. dr. A.L.M. Lagro-Janssen en Dr. A.M.E. Bos direct aan dat het nu echt belangrijk is om sommige klachten en ziekten specifiek vanuit de vrouwelijke invalshoek te bekijken. Ook stellen zij dat de hedendaagse geneeskunde vooral voor en door mannen is ontwikkeld en dat zij daarom dit Handboek hebben ontwikkeld. Wat Care for Women betreft een zeer goed initiatief!!!!


Een belangrijk boek voor professionals

Het Handboek vrouwspecifieke geneeskunde is een complete Nederlandstalige uitgave over het onderwerp vrouwspecifieke geneeskunde. Het boek behandelt in 27 hoofdstukken een breed scala aan onderwerpen: van farmacotherapie tot diabetes. Ook is er aandacht voor vrouwspecifieke thema’s als preconceptie en mammacarcinoom. De informatie wordt op een toegankelijke manier gebracht: er is veel aandacht voor casuïstiek en elk hoofdstuk wordt afgesloten met take home messages. Wel dient men over enige medische kennis te beschikken om het ook allemaal goed te kunnen begrijpen. We hopen dat veel medisch specialisten, huisartsena, zorgmanagers, zorgverzekeraars en anderen die te maken hebben met de gezondheid en ziekte bij vrouwen, de moeite nemen om dit boek te lezen. Verschillen tussen mannen en vrouwen zijn er en het verhaal is simpel. Je ogen hiervoor sluiten betekend wat mij betreft nu echt je ogen sluiten voor de wil om kwaliteit aan zorg te leveren. Die tijd is vanaf vandaag voorbij! Kijk voor meer informatie op www.vrouwspecifiekegeneeskunde.nl