088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

“Jarenlang had ik tijdens mijn menstruatie vreselijke buikpijn. Ik kon dan niets, alles deed pijn. De trap op deed ik op handen en voeten omdat rechtop lopen gewoon niet ging. Ik heb de pil geslikt en allerlei middeltjes geprobeerd, niets werkte. Uiteindelijk, toen ik besefte dat dit echt niet normaal was, heb ik hulp gezocht. Via de huisarts kwam ik terecht bij de gynaecoloog en ik hoopte op een oplossing voor mijn klachten. De gynaecoloog vroeg me de pijn te omschrijven. Ik gaf aan dat het voelde als weeën. Hij keek me aan, trok zijn wenkbrauwen op en vroeg: ’Weet u dan wat weeën zijn’? En dan nog niet eens de vraag op zich, maar dat toontje! Toen ik aangaf twee kinderen te hebben, was de reactie: ‘Ja dan weet u inderdaad wat weeën zijn’.

Ik heb geen inwendig onderzoek gehad, de diagnose en oplossing werden vastgesteld op basis van mijn verhaal. Ik kreeg twee opties, ik kon zware hormonen gaan slikken waardoor ik in de overgang kwam of mijn baarmoeder laten verwijderen. Een illusie armer en met een kater stond ik 10 minuten later weer buiten. Ik vond mezelf te jong voor deze oplossingen en was er ook nog niet aan toe. Zo ben ik door blijven lopen met mijn klachten, met het idee dat er niets anders op zat.

Care for Women

Vorig jaar kwam ik via mijn werk in aanraking met Care for Women. Een specialiste zag hoeveel pijn ik had en zei dat dit echt niet normaal was. Ze regelde een afspraak voor me met een gynaecoloog, dit keer een vrouwelijke. Na onderzoek bleek dat ik twee vleesbomen had. Maar die waren niet de oorzaak van de pijn. Na verder zoeken, werd geconstateerd dat ik een verdikt weefsel rond mijn baarmoeder had, daardoor had ik zoveel pijn!

Ik was dolgelukkig dat er een oorzaak was gevonden, maar nog gelukkiger met de oplossing! De vrouwelijke gynaecoloog adviseerde het Myrena spiraaltje. Er was dus gewoon een eenvoudige oplossing voor mijn probleem! Inmiddels ben ik al een half jaar pijn vrij. Boos worden op de eerste gynaecoloog lost niks op, ik vind het wel jammer dat hij niet verder heeft onderzocht. De vrouwelijke gynaecoloog heeft hem nog wel een brief gestuurd, misschien leert hij er van en kijkt hij de volgende keer bij een andere vrouw wel verder.

Ik ben enorm blij dat de Care for Women specialiste de beslissing voor me heeft genomen en een afspraak voor me maakte. Zelf was ik het vertrouwen in de gezondheidszorg wel een beetje kwijt. Ik voelde me bij haar op mijn gemak, er werd naar me geluisterd, meegeleefd en een oplossing geboden. De manier waarop ik bij Care for Women ontvangen werd: ik ga liever 10x naar Care for Women dan 1x naar de huisarts, dat zegt toch genoeg?!”

Margreet van Zuidwind (49)